top of page
Zoeken
  • Josje Kuenen

Oproepings-bericht of procesinleiding?


Omdat de digitalisering van de rechtspraak voorlopig stil is gelegd, waren we in dubio of we een nieuw hoofdstuk in Vastgelegd aan het digitale procederen moesten wijden. Omdat er twee rechtbanken doorgaan met deze digitalisering (Gelderland en Midden-Nederland), hebben we ervoor gekozen dit toch te doen. Best trots zijn we erop dat we hebben ontdekt dat ook Rechtspraak.nl nog niet helemaal thuis bleek in de nieuwe terminologie: heet een dagvaarding nu een oproepingsbericht of een procesinleiding? We hebben het gecheckt, nagevraagd en weer nagevraagd, en toen was uiteindelijk het verlossende antwoord: bij digitaal procederen heet dagvaarding 'procesinleiding'. De website van Rechtspraak.nl is inmiddels ook herzien.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page