top of page
Zoeken
  • Josje Kuenen

Uitslag mini-onderzoekje


Een tijdje terug hebben we (Josje Kuenen & Martijn Wackers) via internet gevraagd wie er mee wilde doen aan een mini-onderzoek over presenteren. We hebben 143 reacties gekregen, zowel van vakgenoten als niet-vakgenoten. We zijn blij verrast dat zo'n groot aantal respondenten bereid was de vragen in te vullen. De uitslag van het onderzoekje was al bekend: die was meteen na het invullen te zien. Voor degenen die het niet hebben gevolgd: hier vind je de uitslag.

In ieder geval kunnen we zeggen dat de belangstelling voor wetenschappelijke presentatieadviezen groot is, en dat er veel verschil van inzicht bestaat over wat wel en niet werkt. Omdat er weinig presentatieboeken zijn die wetenschappelijk zijn gefundeerd, hebben wij geprobeerd een methode te schrijven die in ieder geval aansluit bij onderzoek. Een aantal van onze bevindingen hebben we in ons mini-onderzoek aan de orde gesteld. De antwoorden die volgens ons het beste kloppen, vind je hier: resultaten mini-onderzoek.

Onder de respondenten die hun naam hebben achtergelaten, hebben wij tien boeken Presenteren: wat werkt echt en wat echt niet? verloot. Proficiat!

Voor degenen die niet weten om welk boek het gaat: hieronder de trailer!


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page